Magsjuka

Kul att man ligger hemma i magsjuka, kräktes tidigt i morse, har bott på toaletten nästan och sovit, smakade så illa i munnen så gjorde en tabbe och tog en liten liten mun med juice.. Tror ni jag fick behålla de nej efter ca 30 minuter..

Så nu håller jag mig till lite vatten då och då och mammas dunderkur, vatten socker och salt ihopblandat.. Så hoppas de håller sig nu..

De tråkiga är att Jonas oxå är hemma från jobbet men han var soligare igår men han får inte spy och så har världens piggaste lilla Ebba.. Men men bara att bita ihop, hon leker faktiskt duktigt om vi ligger på soffan..


Kladdkaka

Bakade en kladdkaka i tisdags.. Och mumms så god den blev, helt perfekt inte för torr och inte för kladdig :)


Dagis

Förra veckan började vi ebbas inskolning på dagis. Vi var där 1 timme varje dag och jag var kvar hela tiden alla dagar, hon blev tuffare för varje dag som gick, gick in själv och lekte med fröknarna och med andra barn men hon hade koll på mig hela tiden att jag var kvar..  :)
 
Sen i måndags va det dags för lämning, va 1 timme då oxå, först var jag med henne första 30 min sen så sa jag hej då klädde på mig och gick in i personalrummet, hon grät precis när jag gick men medans jag klädde på mig så var hon tyst, ba där i ca 20 min..  Kom en glad tjej springandes när jag kom tillbaka.
Igår så klädde jag bara av Ebba och lämnade in henne till en av fröknarna som man kommer göra sen på riktigt, sa hej då Ebba och vinkade, hon sa inte ett ljud även fasy hon var hos fröken, så jag klädde mig och åkte iväg, var borta en timme sen kom jag tillbaka. Hörde henne prata och tjoa när jag kom in =) ännu en jätte glad tjej som skulle visa mamma en massa saker hon hade upptäckte medans hon var själv =)
 
Idag var det dags för 2 timmar =) vi kom dit gjorde samma visa som igår klädde av henne och hon sprang iväg till grinden jag tänkte jasså idag går vi iväg helt själv =)  en fröken ställde sig vid grinden och sa men hej ebba kommer du in själv idag =) då vände hon och sprang tillbaka till mig igen, jag lämnade över henne till fröken och sa Hej då Ebba mamma kommer sen, då blev det lite tårar och lite ledsen idag men medans jag satte på mig skorna så blev hon tyst..  =)
Gjorde lite ärenden på dessa 2 timmar som var väääldigt väääldigt långa =) kom tillbaka och då började hon gråta när jag kom, då skulle hon väll beklaga sig för att jag hade lämnat henne aldeles ensam det är vanligt att de gråter när man kommer tillbaka sa ena fröken för då sa de berätta allt =) Men det hade även gått jätte bra idag oxå blivit lite ledsen nån gång bara om någon gick i dörren eller grinden hon trodde väl att de va mamma =) Så bra betyg idag oxå..
 
Igår sa ena fröken gud vilken lugn och trygg liten tjej =) då blir man ju super glad och varm i hjärtat när man får höra sånnt om sin lilla tjej =) men hon är väldigt lugn våran lilla Ebbis..
 
Trött som vanligt när hon kommer från dagis och idag va det ju 2 timmar så det va precis att vi hann äta upp maten när vi kom hem innan hon slockande i sängen..
Så 2 dagars inskolning kvar sen är det på allvar och hon ska vara där i 8 timmar några dagar.. men det går nog jätte bra, fröknarna verkar vara jätte snälla och bra..
 

Ebbas rum

Ebba fick ju en hel drös med julklappar  i jul, så vi har gjort en liten resning och bytt ut massa leksaker, tog bort de som hon haft sen hon var liten och så in med det nya =) här kommer lite bilder på hur hennes rum ser ut just nu..  ska även sätta upp lite tavlor snart på väggarna..
 
  Hon bjuder väldigt gärna på kaffe när man kommer   =)
 
  Hyllan är lite mer påfylld, är även påfyllt i de rosa lådorna.
 
  Dockan ligger och sover i docksängen och har även en dockvagn..
 
  Den här dockan hamnade på giraffstolen.. =)

Stor

Våran duktiga stora dagistjej.. Hur kunde tiden gå då fort?? ❤


Bus

Idag efter dagis åkte vi hem till Malin och barnen för bus och lek, kan verkligen säga att Ebba lekte med alla leksaker :)
Jag och Ebba fick fina födelsedagspresenter..
Jag fick ett kakfat, och en klocka
Ebba fick ett memoryspel och en tavla där man ska sätta k kort från 1 månad till 1 år :)


Stövlar

Idag fick jag fodrade stövlar :) som jag kan ha så blir jag inte våt och kall om fötterna när jag leker på dagis sen.


Äta

Nu är det inte roligt att bli matad, jag kan äta själv, sen att jag inte alltid äter med skeden de gör väl inget?? :)


Långt hår

Kan ha små tofsar i håret nu :) glad över att vi ska åka till Göteborg :)


Tagen på bargärning

Vilken busunge vi har.. Knycker åt sig smörkniven käkar upp allt som finns på den inte nog efter de då ska hon gå på hela smörpaketet oxå, där satte vi stopp :)


RSS 2.0