Känns mer verkligt

Igår gick vi in i Vecka 19.. tiden går fort men ändå inte :) 
Och i morse var vi på ultraljud för första gången och de va verkligen häftigt tyckte nog både jag och jonas, man har ju inte riktigt vetat innan att det verkligen finns ett levande liv i min mage för man vet ju inte riktigt hur det ska kännas eller så, men nu såg man att det fanns en levande människa där inne en som rörde sig hela tiden och man såg hur hjärtat pumpade och armar, ben ,händer,fötter och ansiktet. Man såg mer än vad man tror, trodde inte att de skulle synas så tydligt som det gjorde.. =) och de hon såg så såg allt ut som de skulle så de va skönt att höra för det är de som har oroat mig.. som det ser ut nu så får vi en livlig unge för den va inte still i många sekunder =) utan rörde på sig hela tiden.

Jaaa och vad har hänt jag tycker inte att magen har vuxigt något men de kanske den har.. illamåendet sitter fortfarande i inte lika mycket men de kommer då och då.

   Eran sak att avgöra om magen växer något eller inte.. sen är det svårt att se på bild tycker jag för vissa kort tas närmare än andra..

 Här är en bild från ultraljudet..  =) vårat fantastiska lilla underverk..  =)


Då har vi kommit in i Vecka 18

Jaaa tiden bara springer iväg :) nu har vi kommit in i vecka 18 om allt stämmer..  Men de vet vi mer exakt om 1 vecka för då ska vi på Ultraljud.. ska bli jätte spännande jag längtar verkligen.
Efter de känns det lite merverkligt tror jag och det är då som jag känner att jag kan börja små handla lite kläder och sånt smått och gott :) ska bli så roligt att börja handla.. Har velat gjort de redan men har kännts lite för tidigt än.. 

Illamåendet sitter tyvärr i som innan, men det känns som att jag kan äta lite lättare nu iaf behöver inte tvinga i mig all mat på samma sätt som innan.. Men illamåendet finns ändå kvar tyvärr..

Magen börjar växa lite nu, kan inte ha mina jeans längre så nu vill jag att sommaren ska komma så jag kan använda klänninga, kjolar och tunikor så jag slipper byxor..  Det känns som att jag inte kan ha några fina kläder på mig längre.. men men den kommer ju bara till och bli större..   :)

  

Jag tycker att magen nu och i vecka 17 är lika så där finns ingen skillnad.. men men roligt iaf för det är ju lite skillnad mot den allra första bilden jag la ut =)


Nästa gång jag skriver så har vi varit på Ultraljud..  Då har vi det riktiga svaret finns det en lite bebis eller inte.??

GRATTIS

Idag fyller en av världens bästa systrar år.. Stort grattis på födelsedagen Emma.. Älskar dig..

Önskar Ida o Jonas

Magen i...

Här kommer två bilder på magen i mitten på vecka 17..

 Putar lite =)     Syns lite mer utan tröjan..


jag vill verkligen att illamåendet ska försvinna nu, för jag tycker att jag äter så dåligt eftersom att jag hela tiden mår illa, och blir lite orolig för att de inte är bra för barnet.. Men i natt låg jag och tänkte att nu ska jag verkligen börja äta bra även om jag mår illa och det tar emot för jag måste göra det..

Idag är det Torsdag och snart helg ska bli skönt och på fredag går Jonas på semester den lyckosten men men de är han värld han går ju upp kl 05:00 varje dag..

En helg i Norberg...

I torsdags morse kl 06:00 gick tåget hem till Norberg, Och jag var framme runt 10:00 då va mamma, syster Emma och min underbara systersotter Tindra där och mötte upp mig..

När jag kom hem åt jag lite och sen följde jag med emma och tindra till kalberg där Tindra gjorde hand och fotavtryck med gips...

Sen va det dags att hjälpa andra syster Matilda för hon skulle ha bal för att hon slutar 9:an, jag hjälpte henne med klänningen och satte i ett spänne i håret som hon ville ha.. Sen va det dags att kolla på alla 9.0r som va balklädda =)

 Fina Syster som börjar bli stor   Matilda

Sen va det Fredag och då va det dags för Matildas avslutning tank att hon slutar 9:an redan tyckte att det inte va så längesen jag gjorde de och de va visst 8 år sedan när vi började räkna fyyy var har tiden tagit vägen..

Det började iaf med Avslutning i kyrkan med betyg och lite tal och sång, sen träffade vi matilda utanför kyrkan och pappa körde iväg henne till deras traktor för då va det dags att ta sig till byn för att vänta på att alla 9:0r kommer i sina klasser i en varsin traktor med flak så har dom vattenkrig med varandra och med oss och så klart så va jag, emma, pappa och paavo laddade med två påsar vattenbalonger vi oxå för att göra Matilda och dom andra så blöta som möjligt.. och jag lyckades få in någr fullträffar på matilda och de va även folk som fick in några fullträffar på oss oxå..   =) 

 Blöta matilda 3:a från vårat höger..   Efter kyrkan..

Sen va det hem och bjuda släkten på smörgåstårta och fika..  Har haft tur med vädret än så länge dessa två dagar har varit kanonväder..  Och lite senare så badade jag, pappa, morfar och paavo i poolen de va en skön avsvalkning..

Lördag ja då va det dags för studentfirande, jag och mamma tog en prommenad på förmiddagen och sen va det bara hem och byta om för att åka till fagersta och kolla på David (systers kille) som tog studenten och även idag va det kanon väder och riktigt varmt... Man fick en lite glad känsla i magen när man ser hur glada alla är som står på balkongen för amn kom ju ihåg själv hur glad man var och vilkla roliga veckor man hade innan den stora dagen.

 David med våran student skylt..

Efter de så kollade vi när dem åkte runt på sina lastbilsflak och sedan åkte jag, emma, tindra och david hem till davids familj och åt mat med släkten.. Sen åkte vi hem till oss och firade david med lite fika med våran släkt.. då blivev det lite mer bad i poolen här har vi en liten vilding i vattnet som inte allls va rädd min lilla kusin emil

 Vildingen men en väldigt Goo kusin..

 Här sitter de andra godingarna storasyster och lilla Tindra..

Och nu va det söndag och sitter hemma i Borås med min älskling igen.. Åkte hem med tåget kl 14:55..  Innan dess har jag bara varit hemma och gosat och busat med tindra innan jag åkte. Va över till farfar på förmiddagen oxå med pappa..

De va en lite resume från en hektiskt men fantastisk härlig helg hemma med familjen och släkten..


God natt säger jag nu eftersom att jobbet kallar i morgon bitti igen slut på ledigheten nu blir det att jobba ändra fram till 12 augusti..  Blir nästan trött bara jag tänker på det, men de går nog fortare än va man tror..

Månad 4

Idag är vi i månad 4..  Vecka 16..  Och idag kom den första kräkan på hela tiden fyy har ju bara mått illa men så i morse när jag år en smörgås till frukost så fick jag in ett hårstrå i munnen och de va nog de som gjorde lite av det hela tror jag för då kom det tyvärr upp lite mest vatten de va inte mycket men äkligt nog..  jajjaaa skulle väll inte slippa undan så lätt  =)


Idag har jag legat ute och solatr en stund sen åkte jag och jonas till knalleland jag hittade ett linne och jonas hittade ett par shorts och sen ett par jeans shorts..  Sen grillade vi när vi kom hem till middag.

Sen efter maten så blev vi lite uttråkade så vi satte på oss sportskorna och tog oss en härlig men varm promenad på ca 1 timme..  Nu slappar vi i soffan resten av kvällen, känns konstigt att både jag och jonas är lediga i morgon när det är måndag men de ska bli skönt..


Magen i....

Här är en liten bild på den lilla lilla putande magen i mitten på Vecka 15..


Ida och Jonas familjeliv har börjat..

Den 3 April gjorde jag och jonas ett graviditetstest här hemma, och de visade att jag har en liten cell i min mage som ska bli en bebis..   =) vi pratade om detta fram och tillbaka för och nackdelar med allt. Men vi bestämmde oss för att vi ska behålla barnet och bilda en liten familj tillsammans =) Jonas jag älskar dig och du kommer bli en underbar pappa..

2 Maj va första besöket och inskrivning hos barnmorskan.. va mest en massa information och hon ställde lite olika frågor och sjukdomar och så, och så fick jag även väga mig. och även då räknade vi ut ett permanent datum för dagen som det är dags. Och vi fick 26 November.. =) 2 dagar före min födelsedag.

Sen har dagarna gått där i mellan. jag har mått illa som in i sjutton men jag har haft turen än iaf och inte spytt en enda gång. och trött är jag sommar direkt när jag kommer hem från jobbet.

Den 19 Maj va andra besöket hos barnmorskan. Vi satt och pratade lite först hon frågade hur jag mådde och om allt gick bra, sen fick jag väga mig och hade bara gått upp 1 kg sen förra gången så de va ju skönt.. Sen fick jag ta blodprov och urinprov. Proverna såg bra ut bara de att jag hade lite lågt blodvärde så jag fick börja äta järntabletter..

Sen har veckorna gått, jobbar för fullt och jag mår fortfarande illa och är fortfarande väldigt trött.

Idag är det lördag den 4 Juni, och i morgon har jag gått 4 månader 16 veckor. Nu börjar magen puta ut lite gran så vet man att jag är gravid nu så syns det säkert =) och jag börjar känna på mina jeans att dom sitter åt väldigt när jag ska knäppa dem =)

Så det är tur att det är sommar och varmt nu så man kan ha legging, kjuolar och klänningar. Men det är lite tråkigt att jag inte kan ha alla mina sommarkläder som mina shorts..

Men jag är fortfarande trött och mår illa men ta i trä har inte spytt än, men jag hoppas att iaf illamåendet försvinner snart orkar inte ha de längre...


Så nu tror jag ju att det inte är så många som läser min blogg och ni som läser den visste redan om denna nyhet men om det nu va någon som inte visste de så vet ni det nu..

RSS 2.0