Kommit hem från jobbet

Jobbade över i en timme idag så får iaf 1 extra timme. .alltid nått men va trött när jag kom hem så hoppade direkt in i duschen sen kollade på tv, åt sallad till kvällsmat efter duschen och sen kollade jag på så ska det låta som hade premiär.. jag tycker de är rätt roligt att kolla på tävlar med miig själv :)

sen efter de så gjorde jag lite naturkunskap så nu har jag bara 2 uppgifter kvar på den första inlämningsuppgiften så ska lämna in den på söndag.. Hoppas att jag lyckas bra med den här kursen nu vill verkligen få bra betyg på den  :) seeen den 5 april är det högskole provet som gäller de kommer ju inte gå så bra meen man kan ju hoppas på en bra dag och bra frågor :)

ska sova nu jonas ska upp ditigt på match och jag ska jobba hela dagen i morgon.. ända till kl 18:30..


God natt        //  tjoflöjt Ida

Fredag..skönt

För många som bara jobbar måndag till fredag men jag ska jobba hela dagen på lördag oxå men sen på söndag är jag ledig som tur.. :)

Har nyss varit och solat för andra gången på mitt solkort :) tänkte att nu medans jag har en grund från thailand så skulle jag bättra på den eftersom att de syns ju inte att jag är brun nu längre bara om man kollar på bikinilinjerna meen jag vill ju att de ska synas i ansiktet och på armarna.. så nu har jag börjat sola :)

Ska börja jobba om 30 minuter seeg men jag jobbar bara till 16:00.. ikväll vet jag inte vad som händer ska höra med carro och micke om dom vill träffas idag eller i morgon.. annars blr vi nog bara hemma och kollar på tv..

Såå nu har ni fått en liten uppdatering på bloggen..  måste till jobbet nu...


heej svejs.

Ny frisyr

Idag har jag varit och klippt miig och har funderar nu fram och tillbaka om jag passar i lugg eller inte.. och jag frågade helt enkelt frisören för jag kunde inte bestämma miig. Hon som klippte va ungefär lika gammal som miig mellan 20 och 25 typ.. Hon va riktigt bra på att klippa henne ska jag alltid gå till..


  Min nya frisyr med uppklippt hår och lugg..

Va tycker ni???

klocka




Sjuk

Nu har man varit sjuk i snart 7 veckor i streck.. de kan ju inte vara normalt.. Och feber till och från..
Kännde nu i veckan att det började bli lite bättre i förkyldningen men när jag vaknade i morse efter att ha sovit  i 12.5 timme.. så va jag så förkyld som jag bara kan vara är förkyldaren nu än va ajg har varit på hela tiden tror jag..
meen det är väll bara att käka tabletter mot orken eftersom att man jobbar på ett sådant skit jobb som man inte kan vara sjuk ifrån för då är det nån stackare som får jobba typ 10 dagar i rad..

God natt

Min Alla Hjärtans Dag

Jaaa jonas skulle ju iväg och träna nu på kvällen så jag lagade lite mat som han tycker om tills han kom från jobbet och gjorde en liten snabb fin dukning  :) lite roligt va de men han blev jätte glad för det..


  Här får ni ett smakprov så här blev min alla hjärtans dag dukning till jonas..    :)

det är ju tanken som räknas eller va säger ni??

Kram

ser ut som en vacker sommardag när man tittar yt genom fönstret

Skinande sol ute och klar blå himmel såå himmla härligt väder ute ska passa på att vara ute lite nu innan jag ska laga mat till jonas när ahn kommer hem.. det är inte så kallt ute heller och det blåser bara lite..


Vaa har ni för väder???

Alla Hjärtans Dag

Idag är det en dag som jag tycker att man ska visa alla man älskar och tycker om på ett eller annat sätt att amn verkligen älskar dem och att man finns för dem. det behöver inte vara nån dyr present bara finns där och säg det..

Första träningen efter thailandssemestern

Jaaa va ska man säga har ju inte tränat på över 1 månad nu så jag kan bara säga att det va rätt så tungt idag, jag är fortfarande lite förkyld än så jag tog det lungt och jag tränade bara styrketräning på gymmet gjorde inget som va så jobbigt bara muskler..

sen va det jobb som väntade mellan kl 09:00 och 16:00.. kom hem och åt lite mat, sen har jag och älsklingen bara myst i soffan med att kolla på tv.. först sjukhuset som är det bästa på tv just nu tror jag och sen blev det andra avenyn.. måste bara säga att i en annan del av köping hur bra är inte det programmet då?? dom är ju hur underbara och söta såå det är så roligt at tkolla på..

neej nu är kl 22:30 så det är dags att sova eftersom att jag gick upp 05:30 i morrse.. funderar på att åka och simma i morgon bitti innan alla ungar vaknar och går dit eftersom att det är sportlov här i borås nu denna veckan.. får se simmar bara om jag verkligen orkar gå upp annars går jag bara ut och går innan jag börjar jobba börjar ju inte förens 11:30 i morgon men jobbar till kl 20:00 jobbigt...


God natt sov gott..                                 PusssPusss     // Ida

Nybakat Bröd

Jaaa nu har jag fått en bakmaskin eller om det heter Assistent ni fattar noog va jag menar iaf. Så n u har jag nyss bakat bröd med lite solrosfrön i :) som just nu ligger det och svalnar lite för har nyss tagit  ur det ur ugnen så det blir en kopp the och en nybakad varm macka till kvällsmat nu snart när tv börjar :)

Såå nu blir det nog mycket bakatbröd hemma för det är ju iaf en som gillar det mycket här en Jonas.. han vill ha hembakat bröd istället för köpt :)


ska gå och hämta tvätten nu och sen blir det tv och sova för det är jobb i morgon igen..

haa det bra alla..        Jonas Jag älskar diig


Vill börja träna igen

Nuu har jag ju varit borta i 3 veckor och har inte kunnat träna så jag tänkte att när jag kommer hem så ska jag satsa hårt på träningen och verkligen börja träna regelbundet och bra.. meen då måste man bli frisk först har ju varit super förkyld enda sen jag kom hem och är det fortfarande är så jobbigt för jag vill komma i form nu och börja träna. hoppas jag blir frisk snart

Köpt nya skor

Idag gjorde jag ett fynd på ett par skit snygga skor som jag tänkte visa :)
jag betalade 350 kr och dom hade kostar 1195 kronor, det är ett pris som en fattilapp som jag har råd med när man jobbar på max och nyss varit i thailand :)

Häär kommer en liten bild på dom iaf

 Här är dom nyinköpta skorna jag tycker iaf att dom är jätte fina och jag är jätte nöjd med köpte :)

Summering av Thailandssemester..

Plamenet gick från sverige Landvetter, Göteborg den 8 Januari kl 12:00.. vi träffade Lina och Micke på flygplatsen 2 timmar innan avgång. När vi kom till flygplatsen så va vi väldigt nervösa det va då resfebern kom hade inte varit nå nervösa dagarna innan. Och jag hade ju så klart gått och blivit förkyld jag va snorig och hostade och hade ont i halsen meen ingen såånt skulle få hindra miig från en 3 veckor lång semester i Thailand som vi hade bokat i 1 år i förväg.

Vi flög i 6 timmar till en konstigt land vi landade i en stad som hette shraja tror jag det stavs det va nått land som hette förenta arabameraterna nått såånt det va ett konstigt land iaf alla på flygplatsen gick barafota och jag tror att många bodde på flygplatsen fom dom hade stora filtar på golven där dom satt och åt och låg och sov.. men som tur va så behövde vi bara vara där i ca 40 minuter.Vi gick på samma flyg igen som var fulltankat med nytt bränsle och så fick vi starta igen..Jag hade ont i öronen och lock för örenen i stortsett hela flygresan som tog 12 timmar för att jag var så förkyld så inget jag rekommenderar att göra flyga när amn e förkyld ussch.. så vi flög i 6 timmar till en tråkigt flygresa nästan ingen plats för benen och små stolar och tråkigt var det..

Vi kom fram till Phuketsflygplats kl 07:00 thailändsktid om jag inte missminner miig det var på morgonen iaf.  Då va det bara att hämta sitt bagage och gå till ett nytt flygplan, det flygplanet var ett litet plan som kanske tog ca 30 personer och det var ett propellerflygplan och planet var målat med en massa olika blommor i alla dess färger.. vi trodde aldrig att det skulle lyfta för det åkte så sakta och vingligt men vi kom upp i luften och flög i ca 40 minuter, sen landade vi på Kho samuis flygplats, en jätte fin nybyggd flygplats med massa exotiska blommor mitt ute i den thailändska naturen. Efter att vi ännu en gång hade hämtat våra väskor så blev vi hämtade utav en thailändsk liten kille som kom från vårat hotell, vi hoppade in i en lite minibuss och han körde oss till hotellet, den bilfärden va inte riktigt lika som i sverige, för det första så har dom vänstertrafik dom kör på fel sida utav vägen och det va ju jätte läskigt i början känndes som vi skulle krocka och körde fel håll i rondeller och massa konstiga saker, och det fanns inget bälte, och inga hastighetsskyltar eller trafikregler, man kan ju säga att man låg ner i svängarna och satt uppe i tacket när man körde i gupp..

Vi kom iaf fram till hotellet hela, och då fick vi först en välkomsdrink drinken va en kokosnöt jätte gott var det. Så vi fick checka in i våra bungalovs vi fick 2 brevid varandra, det var så fint vi hade utsikt över havet :)
Vi gick och testade restaurangen på hotellet nästan på en gång hade ju inte ätit så mycket.. och maten var god jag åt fried rice whit chicken det är en riktig specialite i Thailand finns på alla restauranger och så beställde vi in en flaska vin som vi delade på.. restaurang låg precis vid havet så medans vi satt och åt så satt vi och njöt av vågorna som slog in mot stranden och solen som lyste och värme vi har ju inte kännt på värme på jätte länge så vet var så skönt att kunna sätta på siig en klänning och ett par flipflop och bara sitta och känna solen som värmde.

Vi va 1 vecka ppå Kho Samui, Kho Samui är en ö i thailand och det finns inte så mycket att göra där så hela dagarna så låg vi på stranden och solade och badade i havet och senare badade vi i poolen som va lite svalkande vattnet var så varmt i havet så det känndes knappt att man badade, och på kvällarna så gick det gratis bussar från hotellet till Lami och Chavengdet var dom 2 städer som fanns på Kho Samui Chaveng va den stora och lamai va lite mindre vi åkte varanan gång till dessa två, där åt vi mat på kvällarna och shoppade.

Just det glömde skriva det eftersom att vi bodde nästan som ute i djungeln så hade jag och Jonas såån tur att varje kväll hade vi små små ödlor inne på vårat rum uppe i taken,, ussch de va lite läskigt meen dom försvann sen efter ett tag meen det va lite äckligt i början, meen dom höll siig bara uppe i taket hela tiden och det var bara på nätterna, meen Carro och micke hade ett husdjur utanför deras dörr på väggen en jätte jätte stor ödla satt och väntade på dom varje kväll när vi kom hem.. fast han satt helt stilla han rörde siig aldrig men varje kväll när vi kom hem satt han där på samma ställe och jag säger det det var tur att vi bara hade små ödlor inne för ingen hade velat ha det stora ödlan inne  då hade jag sprungit iväg iaf..

Efter att en vecka har gått på Kho Samui va det dags att åka till flygplatsen igen kl 06:00 stod det en minibuss utanför vårat hotell och väntade på oss, så då var det än en gång en flygtyr i propellerplanet tillbaka till Phuket och det var lika vingligt i landningen som förra gången meen piloten klarade  det den här gången oxå :)

När vi kom till Phuketsflygplats så träffade vi på apollo och så fick vi åka i buss till vårat hotell The old Phuket som ligger på Karon beach. Och där ska vi vara i 2 veckor. Vi kom till hotellet och allt gick bra Vi checkade in och fick rum brevid varandra igen. och nu hade vi tagit lite lyxigare det hette clumroom vi hade en egen ingång på markterass med en liten trägård och där hade vi en liten söt jacuzzi :) det var väldigt fint hotell rum och med en exotisk utomhus dusch jätte härligt man stod på stenpllattor och duschade med lite träd och blommor runt omkring en. Efter att vi hade packat in allt och kommit lite iordning så gick vi ner och kollade stranden det tog kanske 2 minuter att gå till stranden, stranden var proppad med solstolar och parasoll va lite jobbigt för vi va bortskämmda med kho samui där vi hade legat helt för oss själva på stranden hela veckan.. meen meen vi viste ju att phuket va turist paradiset, meen det va riktigt härlig sand det känndes som att man gick på mjöl helt krit vit och jätte mjuk..

jaa kommer ju inte riktigt ihåg allt vi gjorde på dom 2 veckorna men vi va på en utflygt som skulle vara till coral isaland en snorklings utflykt men vi kom inte in till den ön för det var för stora vågor just då men vi åkte till baksidan på ön och snorklade och det va helt otroligt vi fick se sånna fiskar som man tror att man bara kan se på bilder men det va sannt sånna fiskar finns i verkligeheten det va alla färger man kan tänka sig och olika storlekar och former det va helt otriligt jätte fint var det, det går inte att beskriva hur fint och häftigt det va man måste se det i verkligeheten :)

sen en dag så åkte vi ut till PhiPhi öarna med speedboat.. och PhiPhi det va nog den finaste ön och finaste utsikten jag har sett i hela mitt liv, dit skulle jag kunna tänka miig och flytta det var helt otroligt vackert.. när vi kom dit så fick vi välja vad vi skulle göra carro åkte ut med båt och snorklade men vi andra gick upp till en utkiksplats högt uppe på ett berg.. jag gick bara halva vägen men vi va jätte högt upp efter halva och såg jätte långt och jätte mycket.. Så jonas och Micke gick vidare ända upp, jag stannade vid den lilla kiosken som fanns efter halva där man kunde stanna och vila, och den tanten som hade den kiosken hon bodde där med sin familj och jag satt där och pratade lite med henne och när tsunamivågen kom in över PhiPhi så va hon där uppe så hon såg precsi allt som hände det kom in 3 olika vågor sammtidigt från olika håll och slog in över ön hon sa att det lilla ön som finns det va bara vatten sa hon det såg ut som att det inte fanns nån ö att det bara var hav, det va jätte hemskt sa hon och hon hade förlorat sin syster och bror där nere. Hemska va det för hon började nästa grina när hon pratade om det men det va roligt att ha fått prata med ett riktigt vittne. Nog pratat om hemska saker hon hade 34 apor som husdjur där i skogen hon ropade på dom när jag va där och det kom fram 6 st en mamma och en pappa och sen 4 små små barn och 2 små bar kom ända upp till mig där jag satt på stolelen och satte sig precis brevid mina fötter och bara satt där och titta så vi satt och matade dom med banan :) hur söta som helst..

Jaaa sen gjorde vi inga fler utflykter vi va till patong i phuket några gånger oxå meen det va såå mycket folk där så det blev nästan för mycket, sen så blev jag ju sjuk i 5 dagar och fick ringa till farbrodoktorn i thailand så jag fick dundermedicin och blev säng liggande i 5 dagar lite tråkigt meen så är det.. dagen efter jag hade ringt doktorn så fick micke lov att ringa då hade han fått lite halsfluss och fick oxå medicin.. såå Jonas och carro fick gå till poolen dom dagarna och jag och micke fick ligga i varsin säng och försöka bli friska..

Det här va en lite snabb summering utav en 3 veckor lång semester i Thailand som gärna hade fått vara i några veckor till om man frågar oss 4 :) meen meen nu måste man börja jobba igen så är det bara till och börja spara nya pengar så kanske vi åker tillbaka om 1 år igen :) kommer iaf åka tillbaka någon gång i livet :)

För thailändare dom är nog de snällaste folket i i hela världen har aldrig blivit bemött så bra och så mycke som när jag va i thailand hade det hänt nått med oss där nere så hade vi fått bättre hjälp där än va vi hade fått i sverigen det är jag säker på..

jaaajajaa nuu hinner jag inte skriva nått mera hoppas ni orkar läsa för det blev rätt långt

Joo just det en sak glömde jag ska skriva upp vad jag handlade till miig själv oxå:

1 par skor
1 par flipflopp
2 st fotoalbum
2 st skivor
1 massersak till ryggen
1 klocka
1 puma väska
1 väska i tyg
1 snäckarmband
1 par shorts
2 par klänningar
2 par byxor
4 t-shirts
2 kort på oss med ram runt
Jonas köpte 4 t-shirts och ett par shorts och lite andra små saker..


tror jag fick med allt vi köpte till oss själva kan ha glömt nått meen nu fick ni veta lite iaf :)


Haa det bra

kramar Ida

Lite mer Thailandsbilder..

 Jag ligger på hotellet i Phuket karon beach och dricker vatten.. Har nyss blivit frisk..

 Jonas utanför våran ingång till vårat rum i Phuket vi hade en egen lite gård innan för dörrarna och en liten jacuzzi där..

 Jonas & Jag badar i poolen i Phuket..

 Våran exotiska utomhus dusch i Phuket. Jätte mysigt att stå ute och dusch..

 Jag ligger och dricker min vätska som jsg fick av doktorn. testade att ligga vid poolen under ett parasol meen det var för jobbigt med feber i värmen.

 Får väll lov att visa min dundermedicin som jag fick när den Thailändska doktorn va på besök. men det var nog en dundermedicin för det blev snabbt mycke bättre. 

 Är och äter på en Svenskrestaurang som heter Karlssons. Det här va dagen innan vi skulle åka hem till sverigen igen.

Nu har ni fått lite mera bilder.. Hoppas att vi ser lite bruna ut iaf :) det kommer lite bilder på lite öar och såånt senare..

kommentera gärna bilderna ni som är in och kollar

Kramar Ida

Lite bilder ifrån semestern i Thailand

 På flygplatsen i Kho samui. Nybyggd flygplats ute i naturen med massa exotiska blommor och växter jätte fint var det.

 Framme på hotellet i kho samui. Skulle testa maten på hotellet.

 Vi va och kollade på apor som klätrade upp i palmerna och kastade ner kokosnötter. Han började klia sig på benet när jag höll i han.

 Jonas med apan som plockade kokosnötter.

 Jag och Carro, på väg hem från en båttur med snorkling. Såg fiskar i alla olika färger och storlekar och former. Fint va det.



Här kommer några bilder.. det kommer flera snart vårat internett krånglar men jag jobbar på det.


RSS 2.0